تجهیزات آشپزخانهچای ساز - قهوه ساز - کتری برقی

اسپرسوساز چیست و چگونه کار می کند؟

کالاپایا عرضه کننده انواع دستگاه اسپرسوساز به سراسر ایران

 اسپرسوساز (Espresso Machine) چیست و چگونه کار می کند؟ روزانه میلیون ها نفر در سراسر جهان، روز خود را با قهوه آغاز می کنند. قهوه انواع و طعم های مختلفی دارد و روش آماده سازی هر کدام نیز با هم متفاوت است. در این مطلب درباره اسپرسو و اسپرسوساز ها صحبت می کنیم.

درباره اسپرسو

اسپرسو، یک نوشیدنی مهم ایتالیایی است که اکنون در سراسر جهان توسط دوستداران قهوه پذیرفته شده است. با اضافه کردن مقدار کمی آب تقریبا جوشان تحت فشار، از طریق دانه های ریز آسیاب شده، قهوه دم می شود. محصول نهایی به عنوان “شات” شناخته می شود و طعم غنی و خامه ای دارد. می توان آن را به صورت تنها مصرف کرد یا می تواند به عنوان پایه ای برای انواع دیگر قهوه مانند کاپوچینو، لاته، ماکیاتو، ریسترتو یا لانگ بلک، استفاده شود. ساده ترین راه برای تهیه قهوه اسپرسو، استفاده از اسپرسوساز های موجود در بازار است.

اسپرسو

قوام اسپرسو نسبت به قهوه فیلتر ضخیم تر است و میزان بیشتری کافئین دارد. آنها همچنین دارای لایه هایی به نام قلب، بدن و کرم هستند.

قلب : قلب لایه پایینی شات اسپرسو است که حاوی ویژگی های تلخ قهوه است. رنگ قلب باید قهوه ای تیره و غنی باشد.

بدنه : بدنه لایه میانی اسپرسو است و به رنگ قهوه ای کاراملی است.

کرم : کرم یک لایه طلایی شیرین است که روی شات اسپرسو قرار دارد. این عطر و طعم و برخی از بهترین طعم ها از آنجا می آید. این کرم همچنین بخشی از شات است که به ایجاد هنر قهوه کمک می کند که اغلب در کاپوچینو ها و لاته ها، هنر باریستا ها دیده می شود.

دستگاه اسپرسوساز چیست؟

محصول نهایی این دستگاه، اسپرسو نام دارد. اسپرسو از گذراندن آب نزدیک به نقطه جوش از پودر قهوه فشرده شده در سبد و از یک فیلتر به دست می‌ آید. قهوه تهیه شده در این دستگاه غلیظ و بعضا همراه با یک کِرم روی سطح آن خواهد بود.

لازم به ذکر است که اسپرسوساز یک دستگاه قهوه ساز پایه است و فقط برای ساخت اسپرسو از آن استفاده نمی‌شود. بسته به میزان حرارت آب و موارد دیگر می‌ توان برای ساخت قهوه‌ های دیگری مانند دوپیو نیز از آن استفاده کرد.

هر اسپرسو بدون توجه به دستگاه با یک منبع آب آغاز می شود. آب از یک مخزن کوچک ریخته می شود و یا مستقیما از اتصال لوله آب می آید. وجود مخزن برای مقدار کم و دستگاه های کوچک مناسب است اما دستگاه حرفه ای با مصرف بالا نیازمند یک منبع لوله کشی قابل اعتماد است.

یک اسپرسو خوب نیازمند آبی است که تمیز و فاقد میزان زیادی (یا میزان کمی) مواد معدنی باشد. بیشتر دستگاه ها دارای فیلتر های سرخود هستند.

اسپرسوساز چیست و چگونه کار می کند؟

اما آبی که با فشار عادی خانگی تامین می شود، فاقد نیروی کافی برای رسیدن به قهوه به شکلی است که اسپرسو تولید کند. اینجا است که بحث پمپ مطرح می شود. در بیشتر دستگاه های مدرن اسپرسو، از پمپ الکتریکی برای تولید فشار استفاده می شود. یک اسپرسو به 9 بار فشار (9 برابر فشار اتمسفری در سطح دریا) یا 130 PSI فشار نیاز دارد (جهت مقایسه، پیشنهاد می شود تا بیشتر تایر خودروها دارای فشار 30 تا 35 PSI باشند).

دو نوع معمول پمپ دستگاه اسپرسو وجود دارد. دستگاه های تجاری اسپرسو معمولا از یک پمپ چرخشی پیچیده برای تامین فشار مداوم استفاده می کنند. این نوع از پمپ از یک دیسک مکانیکی که با انرژی برق کار می کند، استفاده می کند. دستگاه های خانگی معمولا دارای پمپ لرزان هستند که برای هل دادن و کشیدن یک پیستون از یک سیم پیچ الکترومغناطیسی استفاده می کنند. پمپ های لرزان تنها در زمان گرفتن شات، فشار به وجود می آورند.

اسپرسوساز چگونه کار می کند؟

دستگاه اسپرسوساز قهوه را با فشار دادن آب تحت فشار در نزدیکی نقطه جوش از طریق قهوه آسیاب شده و فیلتر به منظور تولید یک قهوه غلیظ به نام اسپرسو، دم می کند. اسپرسوساز، عصاره‌ گیری قهوه را به وسیله فشار آب داغ انجام می‌ دهد و عصاره حاصل از آن اسپرسو نام دارد. در ابزار و روش‌ هایی که به وسیله فشار آب، عصاره‌ گیری قهوه انجام می‌ شود، در حقیقت به آب نوعی فشار داده می‌ شود تا پس از گذر از فیلتر های ریز، تفاله‌ های قهوه از عصاره حاصل جدا شوند. دلیل فشار آب هم این است که در آن شرایط عصاره‌ گیری (فشرده شدن قهوه درون پرتافیلتر)، آب توانایی عبور از آن قهوه و فیلتر را ندارد. یک دستگاه اسپرسو معمولی مصرف کننده با پمپ

دستگاه های اسپرسو ممکن است بخار، پیستون، پمپ محرک یا پمپ هوا باشند. اسپرسوساز ها همچنین ممکن است دستی یا خودکار باشند. چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین ماشین برخی از عناصر مشترک را به اشتراک می گذارند.

اسپرسوساز چیست و چگونه کار می کند؟

متغیر بودن ظرافت آسیاب، میزان فشاری که برای سفت کردن آسیاب ها استفاده می شود یا خود فشار می تواند برای تغییر طعم اسپرسو استفاده شود. برخی از باریستا ها برای حفظ دمای بالاتر اسپرسو، شات های اسپرسو را مستقیماً در یک فنجان یا شیشه شلیک از قبل گرم شده، می کشند.

دستگاه پیستون محور یا اهرم محور در ایتالیا در سال 1945 توسط آشیل گاگیا، بنیانگذار تولید کننده دستگاه اسپرسو Gaggia، توسعه یافت. این طرح به طور کلی از یک اهرم استفاده می کند که توسط اپراتور پمپ می شود تا آب گرم را تحت فشار قرار دهد و آن را از طریق قهوه ارسال کند. عمل تولید یک شات اسپرسو به طور عامیانه کشیدن شات نامیده می شود، زیرا این دستگاه های اسپرسو با اهرم نیاز به کشیدن یک دسته بلند برای تولید شات دارند. به همین دلیل گاهی دستگاه های اسپرسو ساز اهرمی را دستگاه های اسپرسو دستی می نامند.

دو نوع ماشین اهرم وجود دارد. طراحی پیستون دستی و پیستون فنری. با پیستون دستی، اپراتور مستقیماً آب را از طریق محوطه عبور می دهد. در طراحی پیستون فنری، اپراتور برای کشش فنر کار می کند، که فشار را برای اسپرسو (معمولاً 8 تا 10 بار ؛ 116 تا 145 psi) تحویل می دهد.

تاریخچه اسپرسوساز

اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو در سال 1884 توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت شد. طرح بهبود یافته در 28 آوریل 1903 توسط لوئیجی بزرا ثبت شد. موسس شرکت La Pavoni این حق ثبت را خریداری کرد و از سال 1905 دستگاه های اسپرسو را به صورت تجاری در مقیاس کوچک در میلان تولید کرد. چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین دستگاه برخی از عناصر مشترک را به اشتراک می گذارند، مانند یک سر گروه و یک فیلتر portafilter. دستگاه اسپرسو همچنین ممکن است دارای یک سری بخار باشد که برای بخارپاشی و کف کردن مایعات (مانند شیر) برای نوشیدنی های قهوه مانند کاپوچینو و کافه لاته استفاده می شود.

اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت شد، که یک نمونه کار را در نمایشگاه عمومی تورین در سال 1884 نشان داد و به او حق ثبت اختراع داده شد.

در سال 1901، لوئیجی بزرا از میلان، پیشرفت های دستگاه را ثبت کرد. بزرا مهندس نبود، بلکه مکانیک بود. وی تعدادی از ویژگی های دستگاه موجود را ثبت کرد، اولین مورد در 19 دسامبر 1901 مورد استفاده قرار گرفت. این عنوان “نوآوری در ماشین آلات برای تهیه و سرو فوری نوشیدنی قهوه”

بود. در سال 1905 حق ثبت اختراع توسط دسیدریو پاونی خریداری شد که شرکت La Pavoni را تأسیس کرد و شروع به تولید ماشین به صورت تجاری (یک بار در روز) در یک کارگاه کوچک در Via Parini در میلان کرد.

در سال 1933 فرانچسکو ایلی مجارستانی-ایتالیایی اولین دستگاه قهوه ساز اتوماتیک را که آب تحت فشار را جایگزین بخار کرد، اختراع کرد. Illetta سلف دستگاه اسپرسو ساز امروزی شد.

منابع: wikipedia،  nespresso

برچسب ها
نمایش بیشتر

ثریا داسیان

کارشناس ارشد رشته کامپیوتر، مربی آموزشگاه های آزاد، مترجم و تولید کننده محتوا

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن